17 Eylül 2009 Perşembe

***** GÜL TATLISI ***




Tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramını Kutluyorum. Herkese tatlı,mutlu,huzurlu,sağlık ve neşe dolu bir bayram diliyorum.
Bayram arası vermeden önce nefis tatlımı bırakıyorum sizlere. Bayramda tüm sevdiklerinize yapın ve afiyetle yeyin diye. Lezzeti ve görünümü tatlı gibi, yapımı kurabiye gibi, çok hoş ve güzel bir tatlı. Tarif sevgili Nursen Nur hanımdan geldi.Kendisine çok teşekkürler ediyorum. Gelen tarifleri elimden geldiğince deneyip,yayınlamaya çalışıyorum. Sizlerinde nefis tarifleri varsa bekliyorum.
Bayram dönüşü görüşmek üzre. Hoşçakalın. A.E.O

*** GÜL TATLISI ***



Malzemeler:
125 gr. margarin .
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için, sıvıyağ
Ayrıca aralarına sürmek için; 1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
Ceviz,fındık,toz antep fıstık yada hindistan cevizi



Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayın.Bunun için; tencereye şeker ve suyu alıp,kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatın.Limon suyunu ekleyip,5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatıp,şerbeti soğutun.
Hamur için; erimiş margarin,yumurta ve yoğurdu karıştırın.Üzerine irmik ve kabartma tozunu ilave edip,karıştırın.
Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın.
3 ayrı boyda kurabiye kalıbı yada 3 ayrı boyda bardak yardımıyla hamurları kesin. Yani küçüklü büyüklü 3 adet kalıp kullanılacak.Ve mümkünse kalıplar aynı şekillerde olcak. Gül tatlınızı 2 katlı olarakta yapabilirsiniz.
Kestiğiniz hamurları ortalarına yumurta sarısı sürerek, büyükten küçüğe doğru üst üste koyun. yani en küçük en üstte olcak. Böylece katmerli ve 3 kat güller elde ettik.
Son olarak en küçük parmağınızın ucuyla katmerli güllerin ortalarına bastırın.Bu katlar yumurta sarısı sayesinde ve bastırdığımız için birbirine yapışıyor. Yaptığınız gül tatlılarını bir tepsiye alın.
Tavaya bloca sıvıyağ dökün ve kızdırın. Tatlıları kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Kızaran tatlıları soğumuş şerbete atın ve şerbeti çekene kadar bekletin. Çok fazla bekletirseniz hamur olur,az bekletirsenizde şerbetini çekmez.Bunu iyi ayarlamak lazım. Gerçi diğerleri kızarırken şerbete atılanlarda şerbetini çekmiş oluyor.Tatlılarınız bitene kadar bu işleme devam edin.
Şerbetten aldığınız gül tatlılarını geniş bir servis kabına alıp,üzerine ceviz,fındık,fıstık yada hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Eğer şerbetiniz artarsa tatlıların üzerine gezdirebilirsiniz.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.





ŞERBETLİ TATLILAR İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN.



SÜTLÜ TATLILAR İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN.



TATLILAR İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN.

4 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir.
Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.
Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği,
bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.
Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!

defneylebirlikte dedi ki...

canım geçmiş bayramını kutluyorum canım.tatlın nefis.eline sağlık..

Magia da Inês dedi ki...

Olá!
Passei para rever seu cantinho que é tudo de bom!
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso!...
Seu trabalho continua cada vez melhor!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil

birdilimdus dedi ki...

Ellerişne kollarına emeğine sağlık canım şık bir görüntü ve nefis bri tatlı :))

Sevgiler,
EVren