15 Eylül 2009 Salı

***** ALİ NAZİK *****




Kesinlikle denenmesi gereken enfes bir lezzet Ali Nazik Kebabı. Ben bu tarz ezme türü lezzetleri çok seviyorum. Hem ana yemek niyetine,hemde aperatif olarak harika.Kolay gelsin.

***** ALİ NAZİK *****

Malzemeler:
Patlıcan Beğendi İçin:
4 adet patlıcan
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 diş sarımsak ve tuz
Ali Nazik Kebap İçin:
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,pulbiber
Sosu İçin:
1 kaşık tereyağ, 1 kaşık sıvıyağ, pulbiber

Yapılışı:
Öncelikle kebap için; tavaya yağı alın ve eritin. üzerine ince kıyılmış soğan,sivri biber ve kıymayı ekleyip,soteleyin.
Ben kıyma kullandım ama kuşbaşı etlede nefis oluyor.Öylede yapabilirsiniz.
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Tuz ve pulbiber serpip,karıştırın. Pişince ocaktan alın.
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
Patlıcanları çatalla birkaç yerinden delin ve aliminyum folyoya sarıp,fırında közleyin. Böylece patlıcanlarınız kararmaz ve beyaz kalır.
Közlediğiniz patlıcanları bütün olarak robota atın ve püre olana kadar çekin. Bu işlemi çok minik olarak bıçaklada doğrayıp,yapabilirsiniz.
Bir kase süzme yoğurda sarımsakları rendeleyin ve karıştırın.
Patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu ekleyip,iyice karıştırın.
Patlıcan beğendiyi servis tabağına alın.
Yaptığınız Ali Nazik soğumuşsa tekrar ısıtın ve patlıcanların üzerine yayın.
Ayrı bir tavada tereyağ ve sıvıyağ karışımını eritip,pulbiber ekleyin.
Bu sosu Ali Nazik Kebabın üzerine gezdirin.
Mümkünse bu işlemleri hızlıca yapmanızı öneririm.Sıcak olarak servis edilmesi gerekiyor. Yoksa yağları çabuk donabiliyor.
Afiyetler Olsun.

Diğer Kebap Tariflerim İçin Burayı Tıklayın Lütfen.

2 yorum:

birdutmasali dedi ki...

elelrine sağlık afiyetler olsun canım..
sevgiler..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

İçinde patlıcan olan tüm kebabları severek yerim:)

enfes görünüyor canım,ellerine sağlık..