4 Ocak 2009 Pazar

*** AYVALI MUHALLEBİ ***



Ayvalı muhallebinin bu denli güzel olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Muhteşem bir lezzet. Hem hafif, hem leziz, hemde çok faydalı. Her katı ayrı bir nefis. Mutlaka ve mutlaka denemelisiniz. Tarifi canım,balım FATOŞ arkadaşımdan aldım. Ona ve Hilal hanımefendiye çok teşekkürler ediyorum, bana bu denli harika bir tarif kazandırdıkları için. ARZUYA GÖRE kesinlikle tavsiye olunur.

DİĞER TATLI TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

*** AYVALI MUHALLEBİ ***




MALZEMELER:
Tabanı için:
3 adet ayva
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı su
Muhallebi için:
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un ( tepeleme )
Mercimek büyüklüğünde damla sakızı
50 gr. margarin
1 paket vanilya
Yarım su bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:
Önce muhallebinin tabanını yapıyoruz:
Ayvaların kabuklarını soyun ve su dolu bir kaba küp şeklinde doğrayın.
Tencereye 2 kaşık şekeri alıp, karamelize olana kadar karıştırın.
Üzerine yarım bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, karıştırın.
Ayvaların suyunu süzün ve karamelize olmuş şerbete atın.
Ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen ayvaları borcam tepsiye boşaltın ve yayın.
Muhallebi için; tencereye sütü,şekeri,unu ve damla sakızını alıp,karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alınca içine,margarin,vanilya ve fındığı ekleyip,karıştırın.
Muhallebiyi ayvaların üzerine döşeyin.
Yumurta akını ve pudra şekerini köpük olana kadar çırpın.
Bu sosu ılık olan muhallebinin üzerine yayın.
Muhallebiyi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis edin.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.



AŞURE TARİFİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.


Ümit ederiz ki bu mübarek gün, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Aşure gününüz mübarek olsun..

8 yorum:

saniyesultan dedi ki...

bende yapıyorum bu tatlıyı. herkesin ellerine sağlık..yiyenlerede afiyet olsun .iyi bir hafta geçirmen dileğiyle..

melisa dedi ki...

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.com/

http://birdemliksohbet.blogspot.com/

http://selmahlc.blogcu.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için05 ocak 2009 (PAZARTESİ)- 18 OCAK2009 TARİHLERİ ARASINDA “PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 33” EV SAHİBESİ OLARAK

http://mutfaknotlari.blogspot.com/

GÖREV YAPACAĞIM

YANİ BEN YAPACAĞIM…

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 33.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

disal dedi ki...

arzucum değişik hoş bi tarif...denemek lazım...ellerine sağlık..görüntüsü ben harikayım diyor...

öpüyorum seni..

meliha dedi ki...

Ayvayı çok seven biri olarak bu tarifi kesinlikle deneyeceğim

ellerine sağlık
öpüyorum.

armina dedi ki...

Ayvalı muhallebiyi ilk defa duyuyorum ama nefiis görünüyor. Ellerine sağlık canım.

papatya prenses dedi ki...

Çok değişik ve hoş bir tarif.
Ellerine sağlık canım..

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

ELBİSTANLI dedi ki...

En samimi duygularımla, yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olan Muharrem Ayı ve Aşure gününün; inananların maddi ve manevi arınmasına, ülkemizin, Filistinin ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını diliyorum.Cenab-i Hak bu kiymetli günlerin hürmetine edilen dualarimizi kabul buyursun.Amin.