18 Aralık 2008 Perşembe

*** KABAK GRATEN ***



Çok pratik ve değişik bir kabak yemeği. Kabakları değişik şekilde değerlendirmek ve sunmak isterseniz bu tarif tam size göre. Çocuklara kabak yedirmek içinde harika bir yöntem. Yumuşacık ,nefis bir yemek. Biz çok beğendik. Sizlerede tavsiye ederim.

DİĞER YEMEK TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

*** KABAK GRATEN ***

MALZEMELER:
5 adet kabak
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
Diri kalacak şekilde az tuzlu suda haşlayıp; süzgece alın ve sularının süzülmesini sağlayın.
Çatal yardımıyla ezin ve fazla sularını avucunuzda sıkın.
Ezdiğiniz kabaklara az tuz ekleyip, ufak bir tepsiye döşeyin.
Tencereye yağı alın ve eritip, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak un pembeleşene kadar kavurun.
Çırpma teliyle bir yandan karıştırıp, bir yandanda sütü yavaş yavaş ilave edin.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak 6-8 dakika pişirin.
Bu sosu kabakların her yerine gelecek şekilde dökün.
Son olarak kaşar rendesini üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak dilimleyip, servis edin.
AFİYET OLSUN.

3 yorum:

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sebze seven bizim için süper tarif.
Sevgiyle kal.

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel gorunuyor
eline saglik kabagi sevmeyen bile yer bence ,sevgiler

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canım, çok lezzetli oluyor bu yemek herkese tavsiye ederim. Sen de çok gğzel anlatmışsın.

Sevgiler,
Evren