27 Kasım 2008 Perşembe

*** MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI ***



İlk defa bu şekilde patlıcan kızarttım. Çok değişik ve nefis bir lezzet. Özellikle patlıcan sevmeyen çocuklarım bu mısır unlu patlıcan kızartmayı çok sevdiler. Çıtır çıtır bir tat. İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, istersenizde akşam menüleri için harika bir seçenek. Tarifi Samsun'lu olan yan komşum Saliha hanımdan aldım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. En azından bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim. AFİYET OLSUN.

DİĞER KAHVALTILIK TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.




*** MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI ***


MALZEMELER:
Kişi sayısına göre uzun-ince kemer patlıcan
Mısır unu
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz ve pulbiber

YAPILIŞI:
Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı soyun.
Boyuna şeritler halinde kesin ve kaynar suda haşlayın.
Süzgece alıp, üzerlerine ağır bişeyler koyarak fazla sularının çıkmasını sağlayın. Böylece patlıcanın acı suyu çıkmış oluyor.
Bir tabağa mısır unu, tuz ve pulbiberi alıp, karıştırın.
İyice soğuyan patlıcanları bu mısır unlu karışıma bulayarak kızgın sıvıyağda arkalı-önlü kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havluya alınki, fazla yağları gitsin.
Son olarak, istediğiniz şekilde servis edip; afiyetle yeyin.

3 yorum:

derya dedi ki...

Canım benim çok severim aklıma düştü şimdi neyse yapana kadar hazır olanları alayım öptüm...

Huriye dedi ki...

Canimcim misir unlu hiç yemedim,bu sekil degisik geldi bana,aslinda deneyip tatmak lazim,goruntusu çok hos,ellerine saglik canim,opuyorum seni.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Bende bayılırım patlıcana muhteşem olmuş...aşağıdaki tiramisuda şahane Arzucum ellerine sağlık..çok öpüyorum iyi haftalar..