7 Kasım 2008 Cuma

** BARBUNYA PİLAKİ VE PİYAZ **




Türk mutfağının olmazsa olmaz bakliyatlarından kuru fasulye ve barbunya, çok sevilen ve tercih edilen besinlerdir. Değişik şekillerde sofralarımızı lezzetlendirirler. Bu bakliyatlardan çok sevilen iki seçenek sundum sizler için. AFİYETLER OLSUN.

Diğer yemek tariflerim için lütfen burayı tıklayın.

Diğer salata tariflerim için lütfen burayı tıklayın.




* BARBUNYA PİLAKİ (ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA) *


MALZEMELER:
2 su bardağı barbunya
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
3-4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı un
Tuz ve pulbiber
Üzeri için maydanoz



YAPILIŞI:

Bir gece önceden barbunyaları ılık suda bekletin.
Ertesi gün yıkayıp, süzün.
Soğan, sarımsak ve havucu zeytinyağında soteleyin.
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve ekleyin.
Salçasını ve suyunu ilave edin.
Barbunyaları, kesme şekeri,unu, tuzu ve pulbiberi ekleyin.
Kısık ateşte pişirin.
Hafif ılıkken üzerine bol maydanoz serperek servis edin.

NOT: Ben tüm malzemeyi çiğ olarak düdüklü tencereye alıp, 20-25 dakika arası pişiriyorum. Hem daha kolay, hemde zamandan ve enerjiden tasarruf.

*****************************************




***** PİYAZ ( FASULYE PİYAZI ) *****


MALZEMELER:
1 su bardağı kuru fasulye
2-3 adet kırmızı soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz, pulbiber, maydanoz ve sumak

YAPILIŞI:
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün pişirin ve süzün.
Bir kaseye soğanları yarım ay şeklinde, yani piyazlık doğrayın.
Kuru fasulyeyi, yağı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi, sumak ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Yavaşça karıştırıp, tabağa alın.
Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis edin.

11 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Arzumcum ellerine sağlıkpiyazı özellikle köftenin yanında çok severim, izin verirsen sana bir fikir vereyim canım; piyazı Antalya'da tahinli yapıyorlar ve o da oldukça lezzetli oluyor. Ben de yaparken artık mutlaka tahin koyuyorum; Antalya usulü yani

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

selam canım.piyazda salatada nefis..eline saglık.segiler.
http:/hunerlieller.net

hdidem95 dedi ki...

İKİSİNİDE ÇOK SEVERİM CANIMCIM ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Pilakiyi çok severim. Üstelik ustanın elinden bu kadar güzel olana kim hayır diyebilir.
Sevgiyle kal.

yeşim dedi ki...

ikisidde çok güzel çok severimm

ellerine sağlık
sevgiler

Leyya dedi ki...

mmm.piyazı her yemeğin yanıda yiyebilirim.çok leziz görünüyor eline sağlık arkadaşım.barbunya da aynen tabii)

derya dedi ki...

Canım benim en sevdiğim ikili süpersin ellerine sağlık,mutlu hafta sonları dilerim,öptüm...

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Harika görüntüler bayıldım ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Papatya Prenses dedi ki...

ikisi de enfes görünüyor canım.burbanyayı çok severim.
ellerine sağlık..

Yaren dedi ki...

Her iki tarifte nefis görünüyor,ellerine saglik.Ayrica sayfanin müzigi cok güzel cok sevdigim bir sarki.Güzel bir hafta sonu gecirmeni diliyourm,sevgiyle kal.

karakazan dedi ki...

Harika görünüyor himmm bayilirim barbunyaya.Eline saglik Arzucugum.
Görüntü süper.
Sevgilerimle,serap.