2 Eylül 2008 Salı

*** KIYMALI MAKARNA ***



Rahmetlik ananemden öğrendiğim bir tarif daha. Çocukluğumdan kalma nefis bir makarna tarifi.Önce ananem, sonra annem, şimdide ben yapıyorum. Çocuklar bayılıyor. Hem besleyici, hem leziz, hemde yanında hiçbirşeye gerek kalmadan yeyip; doyabileceğiniz bir yemek. İftar sofralarınız için kesinlikle denemenizi öneririm. Sofralarınız bereketli olsun. AFİYETLER OLSUN.

İstanbul ve Bursa gezi resimlerim için lütfen burayı tıklayın.




*** KIYMALI MAKARNA ***

MALZEMELER:
1 paket fiyonk makarna
300 - 400 gr. kıyma
2 - 3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
2 - 3 yemek kaşığı tereyağ
Maydanoz, tuz, pulbiber, karabiber ve kimyon
Ayrıca 1 kase sarımsaklı yoğurt




YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün.
Tavaya yağı alıp, piyaz doğradığınız soğanları kavurun.
Soğanlar hafif pembeleşince, kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Salçayı ve kabuklarını soyup,küp küp doğradığınız domatesleride ekleyin.
En son kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlarını ekleyip; biraz daha kavurun.
Borcam tepsiye makarnanın 3/1 ini yayın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerinede kıymalı harçtan koyun.
Bu işleme makarna bitene kadar kat kat devam edin.
Toplam 3 kat makarna, sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harç olacak şekilde hazırlayın.
Sonrada yanında ister salata; ister ayran; ister kavun,karpuz,üzüm eşliğinde afiyetle yeyin.

3 yorum:

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Bende yapıyorum ama, sadece yoğurdu üzerine döküyordum. Ara katlarına koymak ne güzel fikirmiş. İyi ki varsın.
Sevgiyle kal.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Makarnayı kim sevmezki helede böylesini nefis olmuş canımcım ellerine sağlık..öpüyorum günün güzel geçsin..

meleginmarifetleri dedi ki...

Ellerine sağlık Arzu nefis bir yemek çok da doyurucu.
Hoşçakal.