31 Ağustos 2008 Pazar

*** SADE VE CEVİZLİ KÖMBE ***



Herkese hayırlı, bereketli, sağlıklı ve güzel bir Ramazan diliyorum. İnşallah hakkıyla eda edebileceğimiz bir ay geçiririz. Çok güzel, dolu dolu ve keyifli bir tatilden sonra yine aranızdayım. Tatil resimlerimi düzenledikten sonra en kısa zamanda yayınlıycam inşallah. Yokluğumda beni ziyaret edip, güzel yorumlar ve mesajlar bırakan herkese çok teşekkürler ediyorum. Nefis tariflerim son hızıyla devam edecek inşallah. İşte o lezizmi leziz tariflerden biri daha. Özellikle sahur için nefis bir seçenek. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Tarif için sevgili eltime çok teşekkürler. Herkese kolaylıklar diliyorum.




*** SADE VE CEVİZLİ KÖMBE ***

MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için )
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un

Ayrıca aralarına sürmek için sıvıyağ
Cevizli yapmak için bol ceviz kırığı



YAPILIŞI:

Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru mayalandırmadan 3 eşit parçaya ayırın.
Bezenin ilkini servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
Açtığınız yufkaya sıvıyağ sürün ve bohça şeklinde kapatın.
İkinci bezeyede aynı işlemi uygulayın.
Üçüncü bezeyide açın ve sıvıyağla yağladıktan sonra, diğer bohça şeklinde kapattığınız iki bezeyi son açtığınız yufkanın tam ortasına yerleştirin.
Bu şekildeki yufkayı yine bohça gibi kapatın ve tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
Eğer cevizli kömbe yapmak isterseniz, aynı işlemleri yapın. Yalnızca yağladıktan sonra yufkalara bol ceviz kırığı serpin ve öyle kapatın.
Yağladığınız tepsiye açtığınız yufkayı yerleştirin.
Kare kare dilimleyin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün.
1 saat mayalandırın ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu ölçü tam bir fırın tepsisi için uygun. Ölçüyü kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz her türlü iç malzemeylede yapabilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN.

8 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım benim aynı zamanda dönmüşüz hoşgeldin özledim seni nasılsın...Kömbe muhteşem görünüyor helede cevizli tam benlik:) ellerine sağlık..Hayırlı ramazanlar arkadaşıma çok öpüyorum kocaman sevgiler..

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
hoşgeldin. Ellerine sağlık.Cevizli olurda güzel olmaz mı? Ramazan da denemek için çok güzel olur.
Ramazanının hayırlı olması dileğiyle,
Sevgiyle kal.

ab-ı hayat dedi ki...

Hoşgeldin!

Güzel bir tatil geçirmiş olmana sevindim,cevizli kömbe harika görünüyor...


sevgiler...

disal dedi ki...

gerçekten nefis bir tarif...ellerine sağlık canım...

hayırlı ramazanlar.....

SOFRAM dedi ki...

Canım hoşgeldin, güzel bir tatil geçirmene sevindim.Kömbe de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar diliyorum, sevgilerimle...

derya dedi ki...

Canımmmm hoşgeldin kömbeler enfes ellerin dert görmesin,hayırlı ve bereketli ramazanlar dilerim,öptüm..

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Canım öncelikle hoşgeldin demek istiyorum...Dönüşün muhtem olmuş...Kömbe harika görünüyor...Ben cevizlisine bayıldım...Ellerine sağlık...Hayırlı ramazanlar dilerim...
Sevgiler...

hdidem95 dedi ki...

hoşgeldin canım özledik valla maşşallah döktürmüşsünde gelir gelmez ellerine sağlık nefis görünüyor yaprağı sormuşsun tabiki yaprak sarmadaki gibi yumuşacık olmuyor istersen yapraktan sıyırıpta yenebiliyor istersen yapraklada ben yapraklı yemeye bayılıyorum:))) ama denemeye değer öptüm sevgiler