31 Temmuz 2008 Perşembe

***** SİMİT *****



Simitçi geldi hanımmmmm. Taze taze, gevrek simitlerim varrrrr.

Şaka bir yana gerçekten enfes simitlerim var. Defalarca yaptım ama yayınlamak bugüne kısmetmiş. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık. Sıcacık, misler gibi. Çay ve kahvaltılık eşliğinde muhteşem bir lezzet.Kesinlikle denemenizi öneriyorum. Bu şahane tarifi balım Fatoşumdan aldım. Çok teşekkürler hayatım. ARZUYA GÖRE tavsiye olunur.



***** SİMİT *****

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için; bol susam

YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
1 saat mayalandırın.
Sos için olan malzemeleri karıştırın.
Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölün.
Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin.
İki ruloyu alıp, birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin.
Tepsini yağlayın yada yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.
Tepside 1 saat daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sonrada çayınızın yanında sıcacık, misss gibi afiyetle yeyin.
Bu ölçeden 10 adet simit çıkıyor.

10 yorum:

capankizimutfakta dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

derya dedi ki...

Canımmm mis gibi koktu simit,çayı demledim,peynir,domates,salatalık hepsini hazırladım geldim,ellerine sağlık öptüm canım...

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık canım,nefis görünüyorlar,çayın yanında beyaz peynirle birlikte en sevdiğim lezzetlerdendir...



sevgiler...

Papatya Prenses dedi ki...

oyyy bu simitler enfeessssssss görünüyor:)) çamlıca simidi gibi süper süper süper:) ellerine sağlık canım,sevgiler..

yapraksarma dedi ki...

selam canım.sanırım ben bu simitleri denerim.Acaip güzeller valla.Ellerine sağlık

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
Çayı koyacaksın yanına,peynir,domateside hazırlayacaksın hem güzünü hem mideni doyuracaksın.
Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
simitten daha güzel bir tat düşünemiyorum. Yanında peynir, domates ve acı sivri biber. Yemede yanında yat. Bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiyle kal.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

yerim ben bu simitleri:)) bayılırımm şahane olmuş canımcım ellerine sağlık ..çok öpüyorum hayatım

ahsapboyaci dedi ki...

canım ellerine sağlık simitler harika kahvaltı için alıyorum öptüm

nur_aleyna dedi ki...

Arzumcum, simitleri yaptım.harika oldular.üzerinin fazla kızarmasını isteyenler yağını ve suyunu azalta bilirler bence.

teşekkürler paylaştığın için..

yemekyemek.azeriblog.com