24 Mayıs 2008 Cumartesi

** SUSAMLI SİMİT KURABİYE ***




Yıllardır hiç şaşmayan en güzel tuzlu kurabiye tarifimi veriyorum sizlere canlarım. Kıyır kıyır ve ağızda dağılan harika bir lezzeti var. Bizim evde genelde kurabiye hiç eksik olmaz. Bir tuzlu, birde tatlı çeşidini bulundururum hep. Ani gelen misafirler ve çocuklar için bu şart. Diğer tüm tariflerimde olduğu gibi mutlaka ve kesinlikle deneyin diyorum.

AFİYETLER OLSUN. TEŞEKKÜRLER.

Diğer kurabiye tariflerim için lütfen burayı tıklayın.




** SUSAMLI SİMİT KURABİYE **


MALZEMELER:

1 paket yumuşak margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta ( akı üzeri için )

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un

Üzeri için: Bol susam


YAPILIŞI:

Yumuşak margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce karıştırın.

Karışıma unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip, güzelce yoğurun.

Hamuru merdane ile yarım cm. kalınlığında açın ve kalıpla kesin.

Bir tabağa yumurta akını, başka bir tabağa bol susam koyun.

Kalıpla kestiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına, sonrada susama batırın.

Yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

180 derecede susamlar hafif kızarana kadar pişirin.

Sonrada çayınızın yanına servis edip, afiyetle yeyin.


Hiç yorum yok: