10 Mayıs 2008 Cumartesi

***** KISIR *****

Kısır hepimizin bildiği, sevdiği ve çayın yada ayranın yanına vazgeçemediği bir lezzettir. Helede benim gibi ekşi ve acı hastasıysanız mutlaka sık sık kısır yaparsınız. Hemen hemen tüm hanımlar kısır yapmayı bilir ve çok güzel kısır yapar. Benimde arşivimde bu nefis tarif bulunsun istedim. Eğer şimdiye kadar denemeyenler varsa mutlaka denesin derim ben. Bu güzelim tarifimi balım FATOŞ 'uma gönderiyorum. Bu son tarifim. Çünkü etkinlik bitiyor. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bitanem seni tebrik ediyorum.

Diğer salata tariflerimi görmek için lütfen burayı tıklayın.


***** KISIR *****

MALZEMELER:

2 su bardağı düğül ( köftelik bulgur )

1 adet baş soğan

1 küçük çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Taze soğan, marul, maydanoz, dereotu, taze nane

Tuz, acı pulbiber, karabiber, kimyon, bol limon suyu

Süslemek için: Domates ve salatalık

YAPILIŞI:

Düğülü sıcak su ile ıslatın.

Tavaya yağı alın ve minik doğranmış soğanı soteleyin.

İçine salçaları ilave edin ve tekrar soteleyin.

Kabaran düğülün içine sotelenen soğan ve salçaları ilave edin.

Bütün yeşillikleri minik doğrayın ve kısıra ilave edip,karıştırın.

Tüm baharatları,tuz ve limon suyunuda ekleyin ( bol limonlu ve acılı yaparsanız kısırınız daha güzel olur ).

Elinize eldiven geçirip, iyice yoğurun.

Kalıbın altına domates ve salatalık dilimlerini döşeyin.

Onun üzerinede kısırı güzelce döşeyip,yerleştirin.

Servis tabağına ters çevirin ve servis edin.

Arzuya göre tek kişilik servislerde yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok: