10 Nisan 2008 Perşembe

** ŞİNİTSEL ( TAVUK KIZARTMASI )

Nefis bir görüntü ve lezzet. Özellikle kırmızı et yemeyenlere tavsiyemdir. Ben bu tavuklar sayesinde hiç et yemeyen kızıma et yediriyorum. Çok seviyor bu kızartmaları. Haksızda sayılmaz. Akşam menüleriniz için harika bir seçenek. Yanında salata ve pilav. ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin.

** ŞİNİTSEL ( TAVUK KIZARTMASI )

MALZEMELER:

750 gr. göğüs bonfile ( kemiksiz tavuk eti )
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

Tavuk etlerini ince bir tabaka halinde kesin yada dövün.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.
Bir tabağa unu koyun.
Diğer tabağa galeta ununu koyun.
Başka bir tabağada yumurtaları kırın ve çırpın.
Tavaya yağı alın ve kızdırın.
Etleri sırasıyla önce una, sonra yumurtaya, sonrada galeta ununa bulayın.
Etleri kızgın yağda kızartın ve k
ağıt havlu üzerine alın.
İnce ince dilimleyip, servis edin.
AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok: