24 Mart 2008 Pazartesi

** YUFKALI FIRIN MAKARNA **

HEM MAKARNA, HEM BÖREK DİYEBİLİRİZ BU NEFİS TARİFE. TEK BAŞINA BİLE BİR MENÜ OLUŞTURABİLECEK LEZZETTE.YAPIMI OLDUKÇA KOLAY. TADI SU BÖREĞİNİ ANDIRIYOR. HARİKA YANİ. İSTER ÇAYLA, İSTER SALATAYLA, İSTER TURŞUYLA. CANINIZ NASIL İSTİYORSA ÖYLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ. KESİNLİKLE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

MANTI MAKARNA TARİFİ İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

** YUFKALI FIRIN MAKARNA **

MALZEMELER:

1 ADET YUFKA

YARIM PAKET FİYONK MAKARNA ( 250 GR. )

2 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI BEYAZ PEYNİR

1 ÇAY BARDAĞI KAŞAR RENDESİ

1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT

MAYDANOZ, TUZ VE PULBİBER

YAPILIŞI:

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Haşlarken içine 2 kaşık sıvıyağ koyarsanız makarnanız yapışmaz.

Haşlanan makarnayı süzün ve sudan geçirin.

Bir kasede yumurtaları çırpın.

İçine sıvıyağ ve yoğurt ilave edip, tekrar çırpın.

Bu karışımdan yarım çay bardağı ayırın.

Peynirleri ve kıyılmış maydanozu pişen makarnaya ekleyin.

Makarnayı ve karışımı birbirine karıştırın.

Tuzunu, biberini ve kabartma tozunu ilave edip; tekrar karıştırın.

Yağlanmış borcama yufkayı serin ( resimdeki gibi ).

Yufkanın üzerine makarnayı boşaltın ve yayın.

Yufkanın kenarlarını üste getirip, makarnayı kapatın.

Ayırdığınız yarım çay bardağı karışımı en üste sürün.

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.

Pişen yufkalı makarnayı dilimleyip, servis edin.

NEFİS BİR BÖREK TARZI MAKARNANIZ OLDU.

AFİYETLER OLSUN. MUTFAKLARINIZ BEREKETLE DOLSUN.

Hiç yorum yok: