12 Mart 2008 Çarşamba

** TATLI POĞAÇA **

PUF PUF KABARAN, SICACIK, YUMUŞACIK, NEFİS POĞAÇALAR. İLK DENEDİĞİMDEN BERİ HEP YAPAR OLDUM. ÖYLE ÇOK KABARIYOR VE O KADAR BEREKETLİKİ ANLATAMAM. TARİF BENİM CANIM Bİ DENEM AYŞEME AİT. DİĞER TÜM TARİFLERİ GİBİ BUDA HARİKA. TEŞEKKÜRLER Bİ DENEM. BU MÜTHİŞ POĞAÇALARI MUTLAKA DENEMELİSİNİZ. ASLA VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ BİR TARİF OLACAKTIR. DİĞER HAMUR İŞLERİNİ GÖRMEK İSTERSENİZ LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN. KOLAY GELSİN. AFİYET OLSUN.

** TATLI POĞAÇA **

MALZEMELER:

2 BARDAK SICAK SU

1 BARDAK SÜT

1,5 BARDAK SIVIYAĞ

2 YUMURTA ( sarıları üzeri için )

2 PAKET YAŞ MAYA

4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI TUZ

İÇİ İÇİN: İSTEDİĞİNİZ HERHANGİ BİR İÇ MALZEME

ÜZERİ İÇİN: SUSAM VEYA ÇÖREKOTU

YAPILIŞI:

Mayaları sıcak su ve şeker ile karıştırıp; 5 dakika bekletin.

Yumurtanın sarılarını üzerleri için ayırın.

Diğer tüm malzemeyi ekleyip; yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamuru yarım saat mayalandırın.

Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın.

Çay tabağı büyüklüğünde açın.

Ortalarına istediğiniz iç malzemeyi koyun.

Karşılıklı 4 kenarından bıçakla kesin.

Önce 2 kenarını, sonra diğer 2 kenarını birleştirin.

Gül şeklini alması lazım ( resimlerdeki gibi ) .

Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Yarım saat daha mayalandırın.

Üzerlerine yumurta sarılarını sürün. Susam ve çörekotu serpin.

200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

SICACIK ÇAYLA AFİYETLE YEYİN.

Hiç yorum yok: