20 Mart 2008 Perşembe

** SÜTLÜ - CEVİZLİ İRMİK HELVASI **

KANDİL MÜNASEBETİYLE BU NEFİS İRMİK HELVASINI YAPTIM VE KOMŞULARA DAĞITTIM. ALLAH KABUL ETSİN İNŞALLAH. UN HELVASINA NAZARAN YAPIMI DAHA KOLAY. TUTTURAMAMA GİBİ BİR SORUNU YOK BU HELVANIN. TADIDA MUHTEŞEM. HELE BİDE İÇİNE CEVİZ VE SÜT GİRİNCE LEZZETE LEZZET KATILMIŞ OLUYOR. DENEYİN. PİŞMAN OLMAZSINIZ. DİĞER TATLI TARİFLERİ İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN. KOLAY GELSİN. SOFRALARINIZ BEREKETLENSİN.

** SÜTLÜ - CEVİZLİ İRMİK HELVASI **

MALZEMELER:

200 GR. MARGARİN

2 SU BARDAĞI İRMİK

1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI

2 SU BARDAĞI SÜT

2 SU BARDAĞI SU

2 SU BARDAĞI ŞEKER

YAPILIŞI:

Önce iki tane tencere hazırlayın.

Birine süt, su ve şekeri koyun. Ocağa alın.

Diğer tencereye yağı koyun ve onuda ocağa alın.

Ocakların altını yakın ve yağı eritin.

Diğer tarafta şerbeti arada bir karıştırın.

Eriyen yağa iri doğranmış cevizleri ilave edin.

Şöyle bir çevirip, üzerine irmiği ekleyin.

Hafif ateşte irmiğin rengi ve kokusu dönene kadar karıştırın.

Bu arada şerbet kaynayınca altını kapatın.

Şerbetten bir damla helvaya damlatın.

Eğer cozzz diye bir ses gelirse helvanın meyanesi gelmiş demektir.

Yavaş ve dikkatli bir şekilde şerbeti helvaya dökün ( sıçrayabilir ) .

Karıştırarak hafif ateşte şerbeti çektirin ve ocağı kapatın.

Şerbetini çeken helvayı ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.

Helvayı alt - üst edip karıştırın ve irmik helvamız servise hazır.

Küçük kase yada kalıplara boşaltın ve ters çevirin.

Dilediğiniz gibi süsleyip, servis edin.

AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok: