11 Mart 2008 Salı

** PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE **

DAHA ÖNCE ANTEP USULÜ ÇİĞ KÖFTE YAYINLAMIŞTIM.

BU NEFİS KÖFTELERDE ONLARA BENZİYOR. AMA YALANCISI.

ÖZELLİKLE ACI VE EKŞİ SEVENLER İÇİN HARİKA BİR LEZZET. TABİKİ GERÇEK ÇİĞ KÖFTENİN YERİNİ TUTAMAZ AMA ÇOK GÜZEL BİR TADI VAR. BİZ ÇOK SEVİYORUZ. KESİNLİKLE DENEMELİSİNİZ. DİĞER ANTEP USULÜ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN.

** PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE **

MALZEMELER:

3 ADET ORTA BOY PATATES

2 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR ( DÜĞÜL )

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 ADET BAŞ SOĞAN

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

YARIM DEMET YEŞİL SOĞAN

YARIM DEMET MAYDANOZ

TUZ, PULBİBER, KARABİBER, KİMYON

LİMON VE NAR EKŞİSİ

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayın ve soyun. Sıcakken rendeleyin.

Düğülü sıcak su ile yıkayıp,süzün ve sıcak patatese ekleyip,karıştırın.

Ağzını kapatıp, 15 dakika bulgurun yumuşamasını sağlayın.

Baş soğanı minik minik doğrayıp, yağda kavurun ve salçaları ekleyin.

Bu karışımı patateslere ekleyin.

Minik doğranmış yeşil soğan ve maydanozuda ekleyin.

Tuz, baharatlar ve ekşileri ilave edin.

Son olarak tüm bu malzemeyi iyice yoğurun.

Elinizde sıkarak servis tabağına alın.

Marul ve limon eşliğinde, yanındada bol köpüklü bir ayranla servis edin.

AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok: