31 Mart 2008 Pazartesi

** KATMER POĞAÇA **

BU NEFİS POĞAÇALARI GÖRÜPTE ACIKMAMAK VE HEMEN YAPMAK İÇİN DOĞRU MUTFAĞA KOŞMAMAK MÜMKÜN DEĞİL. BENDE AYNEN ÖYLE YAPTIM. SONUÇ HARİKAYDI. BİRAZ UĞRAŞSAMDA DEĞDİ DOĞRUSU. SICACIK ÇAY VE KAHVALTILIK EŞLİĞİNDE HARİKA OLUYOR. BU GÜZELİM POĞAÇALARIN TARİFİ CANIM ARKADAŞIM YASEMİN'E ( LEZZET MUTFAĞI ) AİT. KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ÇOK NEFİS TARİFLERİ VAR. AYNI POĞAÇALARDAN CANIM EMEL'İMDE YAPMIŞTI. ONUNDA ENFES TARİFLERİ VAR. HER İKİ ARKADAŞIMDA ÇOK BECERİKLİDİR. ARZUYA GÖRE SAYFALARINA MUTLAKA UĞRAYIN. BENİM DİĞER POĞAÇA TARİFLERİMİ GÖRMEK İSTERSENİZ LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

** KATMER POĞAÇA **

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

1 SU BARDAĞI SICAK SU

YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ

1 PAKET İNSTANT KURU MAYA ( DR.OETKER )

1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

ALDIĞI KADAR UN

AÇMAK İÇİN: BUĞDAY NİŞASTASI

İSTEDİĞİN HERHANGİ BİR İÇ MALZEME

ARALARI İÇİN: 125 GR. ERİTİLMİŞ MARGARİN

ÜZERİ İÇİN: 1 ADET YUMURTA SARISI , SUSAM VE ÇÖREKOTU

YAPILIŞI:

Hamur için olan malzemelerle hamuru yoğurun.

Hamuru 20 eşit parçaya ayırın.

10 tanesini tek tek tabak büyüklüğünde nişasta ile açın.

Açtığınız bezelerin tek tek her katına erimiş margarin sürerek, 10 katı üst üste koyup tamamlayın.

Diğer 10 bezeyede aynı işlemi uygulayın.

Her iki hamuruda yine biraz nişastayla açarak büyültün.

Hamuru 12 parçaya kesin ( resimdeki gibi ).

Geniş kenarlarına iç malzemeyi koyup, rulo şeklinde sarın.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

20 dakika mayalandırın.

Üzerlerine fazla bastırmadan yumurta sarısı sürün.

Susam ve çörekotu serpip, 200 derecede pişirin.

Böylece toplam 24 adet yumuşacık, sıcacık enfes poğaçanız oldu.

Sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: