11 Şubat 2008 Pazartesi

** ISPANAKLI RULO PASTA **

* PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 14 *

BU SEFERKİ ETKİNLİĞİ SEVGİLİ ARKADAŞIMIZ DEFNEYLEBİRLİKTE YAPIYOR. KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYOR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM. BENDE ETKİNLİĞE ISPANAKLI RULO PASTAMLA KATILIYORUM. ÇOK PRATİK, LEZİZ VE SAĞLIKLI BİR PASTA TARİFİ.HERKESE ÖNERİYORUM. DİĞER MUZLU RULO PASTA TARİFİM İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN. TÜM CANLARIMA TEŞEKKÜRLER.

** ISPANAKLI RULO PASTA **

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN: 4 ADET YUMURTA

7 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

7 YEMEK KAŞIĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ ISPANAK PÜRESİ

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

KEKİ ISLATMAK İÇİN: 1 ÇAY BARDAĞI SÜT

İÇİ İÇİN: 1 PAKET VANİLYALI PUDİNG

2 ADET MUZ

1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

ÜZERİ İÇİN: DAMLA ÇİKOLATA VE TOZ ANTEP FISTIĞI

YAPILIŞI:

Kek için olan malzemelerle pandispanyayı çırpın.

Yağlı kağıt serilmiş tepside, 175 derecede pişirin.

Pişen keki süt ile ıslatın.

Vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Pişen pudingin yarısını pandispanyanın üzerine yayın.

Onunda üzerine damla çikolata ve hindistan cevizini gezdirin.

Muzları yerleştirip, yavaş ve dikkatli bir şekilde rulo haline getirin.

Tepsiye alıp, kalan pudingle üzerini sıvayın.

Damla çikolata ve toz fıstıkla süsleyin.

30 dakika buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin.

ARZUYA GÖRE MUTLAKA DENEYİN.ÇOCUKLARINIZA ISPANAK YEDİRMENİN EN KOLAY YOLU BU ŞEKİLDE PASTALAR YAPMAK.BÜYÜK BİR KEYİFLE YİYCEKLERDİR.HERKESE AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok: