19 Şubat 2008 Salı

** FIRINDA DİLİM EKMEK **

BAYAT EKMEKLERİNİZİ DEĞERLENDİRMENİN LEZZETLİ BİR YOLU DAHA SİZLERE. DAHA ÖNCEDE BAYAT EKMEKLERLE PAPARA ( EKMEK MANTISI ) YAPMIŞTIM. BURADAN BAKABİLİRSİNİZ. BU EKMEK DİLİMLERİ ÇOK HOŞUNUZA GİDECEK. ARZUYA GÖRE MUTLAKA DENEYİN. AYRICA SEVGİLİ GÜL ABLANIN ( DOGADA ) ETKİNLİĞİNE BU TARİFİMİ YOLLUYORUM. KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.

** FIRINDA DİLİM EKMEK **

MALZEMELER:

1-2 ADET BAYAT EKMEK

ÜZERİ İÇİN: 2 YUMURTA

YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

YARIM ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 YEMEK KAŞIĞI UN

1 ÇAY BARDAĞI RENDE KAŞAR

1 ÇAY BARDAĞI RENDE SUCUK

1 ÇAY BARDAĞI BEYAZ PEYNİR

10-15 ADET ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILMIŞ VE DOĞRANMIŞ ZEYTİN

BİR TUTAM KIYILMIŞ MAYDANOZ

TUZ, PULBİBER VE KARABİBER

NOT: ÇAY BARDAĞI ÖLÇÜLERİ KÜÇÜK ÇAY BARDAĞIDIR.

YAPILIŞI:

Ekmekleri dilimleyin.

Üzeri için olan tüm malzemeyi sırasıyla karıştırın.

Dilimlenen ekmeklerin üzerine harçtan koyun ve yayın.

Ekmekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

200 derecede fazla kurutmadan pişirin.

Fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.

SABAH KAHVALTIYA MUTLAKA DENEYİN.SICACIK BİR FİNCAN ÇAYLA AFİYETLE YEYİN.

Hiç yorum yok: