29 Ocak 2008 Salı

** VİŞNELİ REVANİ **

NEFİS VE ÇOK GÜZEL BİR REVANİ İLE KARŞINIZDAYIM BUGÜN. ÖZELLİKLE MİSAFİRLERİNİZ İÇİN ÖNEREBİLECEĞİM ÇOK HOŞ BİR TATLI. DENEYİN. PİŞMAN OLMAZSINIZ. HEM GÖRÜNTÜSÜ, HEM LEZZETİ SİZİ MEMNUN EDECEK. YANİ HEM GÖZÜNÜZ, HEM MİDENİZ DOYACAK.

DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM REVANİ TARİFİNE BURADAN TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

** VİŞNELİ REVANİ **

MALZEMELER:

3 YUMURTA

3 KAHVE FİNCANI ŞEKER

2 KAHVE FİNCANI İRMİK

1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ

1 KAHVE FİNCANI YOĞURT

5 KAHVE FİNCANI UN

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

ŞERBETİ İÇİN:

2 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI VİŞNE KOMPOSTOSU

1 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI:

Önce tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için; tencereye şeker, su ve vişne kompostosunun suyunu alın. Kompostonun tanelerini tatlının üzerine süs yapmak için bir kenara ayırın. Hafif ateşte şerbeti pişirin ve soğumaya bırakın.

Revani için tüm malzemeleri sırasıyla karıştırarak; akıcı bir hamur elde edin. Yağlanmış kalıba dökün ve 175 derecede pişirin. Fırından çıkan revaninin üzerine sıcakken, soğuk şerbeti dökün. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat bekletin. Dilimleyin ve servis tabağına alın. Üzerini önceden ayırdığınız vişne taneleri ile süsleyin. Nefis bir lezzet. ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: