4 Ocak 2008 Cuma

** PATATES BÖREĞİ **

NEFİS BİR KAHVALTILIK İLE KARŞINIZDAYIM. HEM ÇOK PRATİK, HEMDE ÇOK LEZZETLİ. SABAH EV AHALİSİ KALKMADAN HEMEN ÇABUCAK HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ BİR TARİF. BİZ AİLECEK ÇOK SEVERİZ. ACİL MİSAFİRLERİNİZ İÇİNDE ÇOK UYGUN. BU HAFTA SONU EVDEKİLERE BİR SÜRPRİZ YAPIP, MUTLAKA DENEYİN DERİM BEN. ÇOKKK GÜZELLL.AFİYET OLSUN.TEŞEKKÜRLER.

DİĞER KAHVALTILIK TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.



** PATATES BÖREĞİ **

MALZEMELER:

6-8 ADET PATATES ( TEPSİNİZİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE DEĞİŞEBİLİR )

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 SU BARDAĞI UN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 SU BARDAĞI KAŞAR RENDESİ

1 ÇAY BARDAĞI SUCUK RENDESİ

10-15 ADET ZEYTİN (ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILMIŞ VE MİNİK DOĞRANMIŞ )

TUZ VE PULBİBER

YAPILIŞI:

Patatesler hariç tüm malzeme sırasıyla çırpılır. Bu sosun kıvamı biraz cıvık. Tıpkı krep hamuru gibi. Daha sonra patatesleri ince ince dilimleyin (resimdeki gibi ) . Yağladığınız tepsiye bir kat patates döşeyin. Üzerine sosun yarısını boşaltın ve her yanına yayın. Üzerine bir kat daha patates döşeyin. Sosun kalan diğer yarısınıda boşaltın ve yayın. 175 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan böreğinizi dilimleyerek sıcak sıcak servis edin. ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: