16 Ocak 2008 Çarşamba

*** PAPARA ( EKMEK MANTISI ) ***

EVDE BAYATLAYAN EKMEKLERİNİZİ DEĞERLENDİRMENİN EN GÜZEL YOLUDUR PAPARA. KÜÇÜKLÜĞÜMDEN KALMA BİR ALIŞKANLIK. RAHMETLİ ANANEM ÇOK YAPARDI BİZE. YER SOFRASINI KURAR, ORTAYA KOCA BİR SİNİ GETİRİRDİ. İÇİNDE BÜYÜK BİR TEPSİ VE PAPARA. HERKES TEPSİNİN ETRAFINDA KAPIŞ KAPIŞ PAPARA YERDİK. HEY GİDİ GÜZEL VE MUTLU GÜNLER HEY. MEKANIN CENNET OLSUN CANIM BENİM. BEN ANANEMİN ELLERİNDE BÜYÜDÜM. ONU ÇOK ÖZLÜYORUM. SONRALARI HEP ANNEMDEN İSTER OLDUM PAPARAYI. ODA HEP YAPARDI BANA. BİTANEM BENİM. ŞİMDİ İSTEMİYORUM ARTIK. BAYRAĞI BEN DEVRALDIM. KENDİM YAPIYORUM SÜREKLİ. BENİM YARAMAZLARDA ALIŞTI ARTIK. ÇOK SEVEREK YİYORLAR. HEM BU YEMEĞİ YAŞATMAK, HEMDE ANANEMİ YAD ETMEK ADINA İŞTE TARİFİM. MUTLAKA DENEYİN. ÇOK GÜZEL OLUYOR. HEM PRATİK, HEM ÇOK LEZZETLİ. YAPIN VE YEYİN PAPARAYI.

*** PAPARA ( EKMEK MANTISI ) ***

MALZEMELER:

1 ADET BAYAT EKMEK

ÜZERİ İÇİN SARIMSAKLI YOĞURT

SOS İÇİN:

1 BAŞ SOĞAN

3 YEMEK KAŞIĞI YAĞ ( TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞ KARIŞIMI )

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

İSTEDİĞİNİZ KADAR KAVRULMUŞ KIYMA YADA ET

2 SU BARDAĞI SU

TUZ , PULBİBER , KARABİBER VE BİRAZ KIYILMIŞ MAYDANOZ

YAPILIŞI:

Önce ekmeği minik küp şeklinde doğrayın ( resimdeki gibi ). Doğranan ekmekleri bir borcama alın. Sos için yağı tencereye alıp, eritin. Minik doğranan soğanı yağa atın. Soğanlar kızarınca üzerine kavrulmuş kıyma yada et ekleyin. Salçayıda ilave edin. Üzerine suyunu dökün. Tuz ve biberlerini ekleyin. Kaynamaya bırakın. 5 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli. Ocağı kapattıktan sonra sosun içine kıyılmış maydanoz ekleyin ve karıştırın. Sosu sıcak olarak dilimlenen ekmeklerin üzerine gezdirin. Her tarafını kaplamasına dikkat edin. Sos her tarafına gelmeliki ekmeklerimiz ıslansın ve güzel sonuç alalım. Bu sostan iki kaşık ayırınki, süsleme için kullanabilesiniz. Sos dökülen ekmeklerimizin üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökün. Ayrılan iki kaşık sosla üzerini süsleyin. Yani ben böyle yaptım ama tercih size ve hayal gücünüze kalmış. Sıcak olarak tüm aile hep birlikte tabaklara servis yapmadan, bu kabın içinden kaşık kaşık afiyetle yiyebilirsiniz. Biz öyle yapıyoruz. Kapış kapış gidiyor. Yanında acılı turşuyla.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: