2 Ocak 2008 Çarşamba

*** MİNİK EKMEKLER ***


TAZE TAZE, SICAK SICAK, MİSSS GİBİ. FIRINDAN YENİ ÇIKTI BU EKMEKLER. HEMDE İÇLERİ DOLU DOLU. DENEYİP ÇOK HOŞUMA GİDEN TARİFLERDEN BİRİ DAHA. TARİF BİTANEM NURCAN'IMA AİT. KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. KESİNLİKLE DENEMELİSİNİZ. NEFİS BİR LEZZET. ARZUYA GÖRE MUTLAKA TAVSİYE OLUNUR. DİĞER HAMUR İŞİ TARİFLERİNE BURADAN TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.



*** MİNİK EKMEKLER ***

MALZEMELER:

3 ÇAY BARDAĞI ILIK SÜT

3 ÇAY BARDAĞI ILIK SU

2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 YUMURTA ( SARISI ÜZERİNE )

1 PAKET YAŞMAYA

TUZ VE ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN: ORJİNAL TARİF SOSİSLİYDİ. AMA BEN EVDE NE VARSA HEPSİNDEN AYRI AYRI KOYDUM İÇLERİNE. MESELA; SUCUK, SOSİS, SALAM, KAŞAR, BEYAZ PEYNİR, ZEYTİN, PATATES V.S.

YAPILIŞI:

Yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeyle hamur yapın. Yarım saat mayalandırın. Hamurdan minik parçalar koparıp, elinizle çay tabağından biraz büyük açın. İçine istediğiniz malzemeyi koyup, kapatın. Ek yerini alta getirerek yağlanmış tepsiye dizin.Üzerlerine bıçakla çizik atın. Yumurta sarısını sürüp, yarım saat tepside mayalandırın. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine nemli bez örtüp, biraz dinlendirin. Sonrada bir bardak sıcak çayla servis edin. Tarif ve deneme benden, mutfağa girip yapması sizden. AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok: