9 Ocak 2008 Çarşamba

** MİLFÖYDE TAVUK VE SEBZELİ PİLAV **

İŞTE SİZLERE NEFİS BİR AKŞAM MENÜSÜ. HEPİNİZİN BİLDİĞİ, HEM KOLAY HEMDE DOYURUCU VE LEZZETLİ BİR TARİF. BİRDE BENİM ANLATIMIMLA DENEYİN LÜTFEN. PİŞMAN OLMAZSINIZ. ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN VE AFİYET OLSUN. DİĞER YEMEK TARİFLERİNE BURADAN TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ. SİZE GÖRE BİR TARİF MUTLAKA BULURSUNUZ.

**MİLFÖYDE TAVUK VE SEBZELİ PİLAV**

MALZEMELER:

TAVUK İÇİN:

8 ADET TAVUK BAGET

8 ADET MİLFÖY HAMURU

1 ADET YUMURTA SARISI VE TUZ

PİLAV İÇİN:

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

1 ÇAY BARDAĞI KONSERVE BEZELYE

1 ÇAY BARDAĞI KONSERVE MISIR

1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ VE KÜP DOĞRANMIŞ HAVUÇ

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ

3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU

TUZ VE KARABİBER

YAPILIŞI:

MİLFÖYDE TAVUK YAPILIŞI:

Önce tavukları tencereye alıp, yeterince su ve tuzla haşlayın.

Pişen ve soğuyan tavukları bir kevgir yardımıyla tencereden alın. Milföy hamurlarına tavukları tek tek yerleştirin. Köşelerden kapatın. Kemik kısımları dışarda kalsın.

Dışarda kalan bu kemik kısımları aliminyum folyo ile sarın.

Tavukları yağlanmış borcama ek yerleri altta kalcak şekilde yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI:

2 bardak pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat ıslatın.

Sonra iyice yıkayıp, süzün.

Tencereye yağları alıp, eritin. Pirinçleri ilave edin ve kavurun.

Üzerine haşlanan tavuğun suyunu koyun. Sıcak olmasına dikkat edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Hafif suyunu çekince bezelye, havuç ve mısırları ilave edin.

Tekrar pişirin. Pişen pilavınızı demlendirin.

HER İKİ LEZZETİMİZDE SERVİSE HAZIR. DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SERVİS EDİP, AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok: