31 Ocak 2008 Perşembe

** MANTI MAKARNA **

** MANTI MAKARNA **

MALZEMELER:

YARIM PAKET MANTI MAKARNA

300 GR. KIYMA

PULBİBER, KARABİBER, KİMYON, TUZ

HAŞLAMAK İÇİN: SU, TUZ VE SIVIYAĞ

ÜZERİ İÇİN: SARIMSAKLI YOĞURT

SOS İÇİN: TEREYAĞ VE PULBİBER

YAPILIŞI:

Kıymayı baharatlar ve tuz ile karıştırıp, yoğurun. Sonra tek tek mantı makarnaların içlerini bu hazırlanan kıyma ile sıkıca doldurun. Tencereye bol su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz ve sıvıyağ ekleyin. Kıyma ile doldurduğunuz mantı makarnaları bu suda haşlayın. Kevgir yardımı ile pişen mantı makarnaları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Onun üzerinede, tereyağ ve pulbiber ile yaptığınız sosu gezdirin. Hepsi bu kadar. Hem kolay, hemde nefis bir akşam yemeğiniz oldu. Eğer makarnayı bu şekilde denemediyseniz, mutlaka deneyin. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Hepinize AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: