14 Ocak 2008 Pazartesi

*** IZGARA BALIK ***



HAFTA SONU NEFİS BİR BALIK ZİYAFETİNE NE DERSİNİZ? KİMSE HAYIR DEMEZ HERALDE. HELEDE BEN GİBİ HAZIRA KONUYORSANIZ. BİZİM HAFTA SONLARI GENELLİKLE BALIK PİŞER EVDE. DAHA DOĞRUSU BALKONDA. HEMDE HER TÜRLÜSÜ ÇOK SEVİLİR VE YAPILIR. ALLAHTAN BİZİM EVDE BU BALIK İŞİNİ EŞİM YAPAR. YOKSA HİÇ BALIK YİYEMEZDİK HERALDE. ÖZELLİKLE BARBEKÜDE BALIK PİŞİRMEK EN BÜYÜK ZEVKLERİNDEN BİRİDİR. BANADA SADECE NEFİS SALATALAR YAPMAK DÜŞER. HAZIRA KONMAK HARİKA DOĞRUSU. EŞİM SAĞOLSUN. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. TEŞEKKÜRLER.



*** IZGARA BALIK ***

2 Kilogram hamsiyi güzelce ayıklayın. Kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp, süzün. Tuz ve biraz zeytinyağ ile karıştırın. İki hamsiyi iç kısımları birbirine gelecek şekilde yapıştırın. Tüm hamsileri bu şekilde yapıp, ızgaraya dizin. Barbekü yada mangalda altı, üstü kızarana kadar pişirin. Ve yanında harika bir salatayla ekmek arası servis edin. Bol limon sıkarak tabi. Tamda mevsimindeyken bol bol balık tüketin. AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok: