12 Ocak 2008 Cumartesi

*** ISPANAKLI PASTA ***

ÇOK GÜZEL VE LEZZETLİ BİR PASTA TARİFİ SİZLERE. BU PASTAYI CANIM Bİ DENEM AYŞEMDE GÖRÜP, DENEDİM. BİRAZ DEĞİŞİKLİK YAPARAK.KREMASI VE SÜSLEMESİ BANA AİT. UMARIM Bİ DENEM KIZMAZ BANA. ARZUYA GÖRE ŞİDDETLE TAVSİYE OLUNUR. MUTLAKA DENEMELİSİNİZ. SİZ ORJİNAL TARİF İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ.

Bİ DENEM DİĞER TÜM TARİFLERİN GİBİ BUDA ENFES BİR LEZZET.TEŞEKKÜRLER CANIM BENİM.

*** ISPANAKLI PASTA ***

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

3 ADET YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ ISPANAK PÜRESİ

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

2 SU BARDAĞI UN

KREMA İÇİN:

2,5 SU BARDAĞI SÜT

1,5 KAHVE FİNCANI ŞEKER ( türk kahvesi fincanı )

1,5 KAHVE FİNCANI UN

1 PAKET VANİLYA

50 GR. MARGARİN

AYRICA İÇİ İÇİN, 2 ADET MUZ

ÜZERİ İÇİN:

2 POŞET KREM ŞANTİ

1,5 SU BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI:

Önce kekimizi hazırlıyoruz. Bunun için ıspanakları yıkayıp, suyunu süzüp tavada haşlıyoruz. Soğuduktan sonra blendırdan geçiriyoruz. Ve kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpıyoruz. Yuvarlak, yağlanmış bir kalıba harcı boşaltıyoruz. 175 derecede pişiriyoruz. Fırından aldığımız ve soğuttuğumuz keki ortadan ikiye bölüyoruz. Parçanın birinin üzerinden ince bir tabaka kesiyoruz (resimdeki gibi). Bu kestiğimiz tabakayı robottan geçiriyoruz. Üzerini süslemek için kullanacağız.

Sıra geldi kremamıza: Margarin ve vanilya hariç krema için olan malzemeleri tencereye alıyoruz. Çırpıyoruz ve hafif ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Koyulaşan kremanın altını kapatıp, margarin ve vanilya ekliyoruz. Margarin eriyene kadar çırpıyoruz.

Kekin kestiğimiz bir parçasına kremanın tamamını yayıyoruz. Üzerine iki adet muzu dilimliyoruz. Diğer kesilen parçayı üzerine kapatıyoruz.

2 poşet şantiyi 1,5 bardak süt ile çırpıyoruz. Pastamızın her yanını şanti ile kaplıyoruz. Üzerine robottan geçirdiğimiz ıspanaklı kek parçalarını serpiştirip, şanti ile süslüyoruz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: