27 Aralık 2007 Perşembe

*** YUVARLAMA KÖFTE ***


** YUVARLAMA KÖFTE **
BU KÖFTEYİ BİRÇOK ARKADAŞIMDA GÖRDÜM. BİRKAÇ DEĞİŞİKLİKLE TABİ. KARAKIZ KÖFTESİ YADA SARIMSAKLI KÖFTE OLARAK. BİZ YUVARLAMA DİYE BİLİRİZ VE ÇOK SEVERİZ. TADINI BİLENLERİNİZ VARDIR.ÇOK GÜZEL OLUR. HEM YEMEK NİYETİNE HEM SALATA TARZI YENİR. DENEMENİZİ ÖNERİRİM.





MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI DÜĞÜL
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI UN
TUZ
SOS İÇİN:
1 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
NANE VE PULBİBER
1 KASE SARIMSAKLI YOĞURT

YAPILIŞI:
DÜĞÜL SICAK SU İLE ISLATILIR. EĞER FAZLA SUYU VARSA SÜZÜLÜR. ŞİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE İRMİK, YUMURTA, UN VE TUZ EKLENİP YOĞRULUR. YOĞURMA SIRASINDA ELLER BİRAZ ISLATILABİLİR. BİRAZ TOPARLAMASI ZOR BİR HAMUR AMA İYİCE YOĞURURSANIZ KENDİNE GELİYOR. DAHA SONRA MİNİK PARÇALAR ALARAK AVCUMUZUN ORTASINDA MİSKET GİBİ YUVARLIYORUZ. AMA ÇOK SIKIŞTIRMADAN. YOKSA KÖFTELERİMİZİN İÇİ PİŞMEZ. GENİŞ BİR TENCEREYE SU KOYUP KAYNATIYORUZ. SUYA TUZ VE BİRAZ SIVIYAĞ KATIYORUZ. YUVARLADIĞIMIZ KÖFTELERİMİZİ SUYA ATIYORUZ. ARADA BİR KARIŞTIRARAK İYİCE PİŞİRİYORUZ. PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN İÇİNDEN BİR KÖFTE ALIP KONTROL EDİYORUZ. PİŞEN KÖFTELERİ SÜZÜYORUZ. TAVAYA MİNİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI ALIP, YAĞDA KAVURUYORUZ. ÜZERİNE SALÇA, NANE VE PULBİBER EKLİYORUZ. KÖFTELERİMİZİN ÜSTÜNE SARMISAKLI YOĞURDU HER YERİNE GELECEK ŞEKİLDE GEZDİRİYORUZ. SONRADA SOSUMUZU DÖKÜYORUZ. VEEE AFİYETLE YİYORUZ. ARZUYA GÖRE KESİNLİKLE DENEMELİSİNİZ. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: