10 Aralık 2007 Pazartesi

*** HAVUÇLU - SODALI KEK ***

BU KEK TARİFİ CANIM NURCANIMA AİT.BEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPTIM.AMA İNANIN NEFİS BİR KEK.ARZUYA GÖRE MUTLAKA DENEYİN.

*** HAVUÇLU - SODALI KEK ***

MALZEMELER:

3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SODA
1 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESİ
1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI
1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi sırayla güzelce çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
175 derecede pişirin.
Fırından çıkan keki biraz dinlendirip, kalıptan çıkarın.
Üzerine bol pudra şekeri serpin.
Biraz daha dinlendirip, dilimleyerek servis edin.
Kesinlikle denemelisiniz.Enfes bir lezzet ve çok güzel kabarıyor.
AFİYET OLSUN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok: