3 Aralık 2007 Pazartesi

*** BAL KABAKLI TURTA ***


SEVGİLİ ARKADAŞIM www.guldencehobi.blogcu.com BENİ ETKİNLİĞE DAVET ETTİ. KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM. İŞTE TARİFİM:

*** BAL KABAKLI TURTA ***


MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

150 GR. MARGARİN

1 YUMURTA

4 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ (SİLME)

1 PAKET VANİLYA

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

1 FİSKE TUZ

2,5 SU BARDAĞI UN


ÜZERİ İÇİN:

5 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ BAL KABAĞI

2 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI

2 TANE KARANFİL



YAPILIŞI:

Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre merdaneyle açın ve tepsiye yayın.175 derecede pişirin (fazla kızartmayın). Hamur pişerken üst malzemeyi hazırlayın. Bunun için 5 su bardağı rendelenmiş bal kabağını bir tavaya alın. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 2 tane karanfil atın. Orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin. İçine 1 su bardağı bıçakla doğranmış ceviz içini katın. Biraz daha pişirip, ocağı söndürün. Pişen hamuru fırından alıp, üzerine kabakları güzelce yayın. Tekrar fırına verip, 10-15 dakika daha pişirin. Turtamız afiyetle yenmeye hazır. İnanılmaz nefis bir lezzet. Ilınan turtayı kesip, servis edin. ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: