6 Aralık 2007 Perşembe

** ANTEP USULÜ ÇİĞ KÖFTE **

CANIM ARKADAŞIM VE AKRABAM NECLA (KENDİSİ ANTEPLİDİR). BİZE SIK SIK ÇİĞ KÖFTE YAPAR.TADINA DOYUM OLMAZ.BU DEFA BEN SİZLER İÇİN HEM TARİF ALDIM, HEMDE GÖRÜNTÜLEDİM.EĞER SİZDE BENİM GİBİ BU LEZZETE BAYILANLARDANSANIZ HEMEN DENEYİN DERİM.TÜM DETAYLARI VERDİM.İŞTE TARİF:


** ANTEP USULÜ ÇİĞ KÖFTE **


MALZEMELER:

1 KĞ. çiğ köftelik düğül
750 GR. kıyma ( yağsız,sinirsiz ve 3 kere çekilmiş )
500 GR. salça (yarısı el yapımı acı biber salçası; yarısı hazır domates salçası olcak
)
1 su bardağı ülker bizim ayçiçekyağı
2 domates (kabukları soyulmuş)
3 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
özel acı pulbiber (isot değil. ANTEP biberi)
1 bağ yeşil soğan
1 bağ maydanoz
yoğurmak için özel tepsi

YAPILIŞI:

Tepsiye düğül, kıyma, salça, kimyon, karabiber ve robotta kıyılmış kuru soğan ile sarımsak konur. 15-20 dakika iyice yoğrulur.Sonra kabukları soyulmuş domatesler bütün olarak atılır. Domatesler yok olana kadar gene yoğrulur. Yoğura yoğura pişirilir. Sonra yağı katılır. Tekrar yoğrulur. Acı pul biber katılıp gene yoğrulur. En son ince doğranmış yeşil soğan ve kıyılmış maydanoz katılır ve gene yoğrulur. İyice yoğrulup kıvama gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, elle sıkılır. Marulla kaplı servis tabağına alınır.Çiğ köftemiz afiyetle yenmeye hazır. Yanına mutlaka ayran ve bol limonla servis edilir.Bol acı ve ekşi seviyorsanız bu tarif tam size göre. Şiddetle tavsiye ediyorum.Biraz zahmetli ama inanın olsa hergün yiyebilirim.Yalnız bu sırayı mutlaka takip etmelisiniz.Yapım aşaması ve malzemeler çok önemli.nefis bir çiğ köfte için bu şart. ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin.AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok: