11 Kasım 2007 Pazar

*** TAVADA BALIK ( HAMSİ TAVA ) ***




ÖNCELİKLE BANA YORUM BIRAKAN VE BENİ MERAK EDEN TÜM CANLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. BU HAFTA ÇOK YOĞUNDUM.

CUMA GÜNÜ KOMŞULARIM BENDEYDİLER. DÜNDE ANNEMLERDEYDİK.

BALIĞA DAVETLİYDİK. ÖNCELİKLE BALIKLARI YAYINLAMAK İSTEDİM. ÇÜNKÜ ÇOK GÜZEL OLDULAR.HALA TADI DAMAĞIMDA.

DAHA SONRA KOMŞULARIMA YAPTIĞIM LEZZETLERİDE SİZLERLE PAYLAŞCAM. AMA ÖNCE BALIK. HEM BESLEYİCİ HEM SAĞLIKLI,HEMDE NEFİS. DAHA NE OLSUN. AH BİDE TEMİZLEMESİ OLMASA. ALLAHTAN O İŞLERİ BİZİM EVDE EŞİM YAPAR. DÜNDE ANNECİM AYIKLADI, TEMİZLEDİ. BENDE PİŞİRDİM.

KARADENİZLİLER İYİ BİLİR. BÖYLE BALIK KIZARTMAK İÇİN ÖZEL TAVALAR VAR. KAPAĞIYLA BİRLİKTE SATILIYOR. BİZE GİRESUN'DAN HEDİYE GELDİ BU TAVA. ÇOK PRATİK VE KOLAY OLUYOR. HİÇ UĞRAŞMADAN BALIĞINIZ HAZIR. ÜSTELİK ÇOK AZ YAĞ İLE. NEYSE ÇOK FAZLA UZATTIM. HERKES BALIK YAPAR VE BİLİR AMA BİDE BÖYLE DENEYİN. İŞTE TARİF.






*** TAVADA BALIK ***



MALZEMELER: 2 KG. HAMSİ




1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ




MISIR UNU , TUZ




YAPILIŞI:Balıkları ayıklayıp,yıkayın. Süzgeçte suyunu süzdürün.




Tuzlayıp, mısır ununa bulayın.Tavaya 2 kaşık yağ koyun.




Tavaya resimdeki gibi dizin. 2 kaşıkta üzerinden yağ gezdirin.




Tavayı çevire çevire balıkların her yerini güzelce kızartın.




Tavayı şöyle bir salladığınızda balıklar tavadan ayrılmışsa altı kızarmış demektir.




Tavanın özel kapağını suyla ıslatıp, balıkların üzerine kapatın ve tavayı ters çevirin.




Kapaktaki balıkları tavaya dikkatli bir şekilde bırakın.




Aynı işlemi tekrarlayıp, balıkların diğer yüzünüde kızartın.







Balıklarınız afiyetle yenmeye hazırlar.Tabi yanında mutlaka limon ve salatayla.Bizim balıklar çok olduğu için aynı işlemi 3 kez tekrarladık.




ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin.AFİYET OLSUN.












Hiç yorum yok: