5 Kasım 2007 Pazartesi

*** ÇİKOLATA ŞÖLENİ ***

*** ÇİKOLATA ŞÖLENİ ***


MALZEMELER:90 GR. BİTTER ÇİKOLATA

3 YUMURTA

YARIM BARDAK ŞEKER

YARIM LİTRE SÜT

2 KAŞIK KAKAO (SİLME)

1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

YAPILIŞI:Süt hariç tüm malzeme robotun doğrayıcı kısmında karıştırılır (çikolatanın parçalanması için). Üzerine sıcak süt eklenip tekrar karıştırılır. Bu malzeme fırına dayanıklı küçük kaplara boşaltılır. Fırın tepsisine dizilir. Tepsinin içine su konur.Ve 175 derecede pişirilir.Tıpkı kek gibi pişiyor.Üzeri köpük köpük olup kabarıyor.Fırından çıkan çikolatalarımızı 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.Soğuyan tatlımızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Servise hazır.AFİYET OLSUN.

Yalnız kakaoyu katarken dikkat edin. Sakın fazla kaçırmayın. Ben ölçüyü biraz kaçırmışım. Hafif acı oldu.Çikolatanın o acı bitter tadını sevenlerdenseniz bu tarif tam size göre.

Hiç yorum yok: