9 Ekim 2007 Salı

*** ELMALI KEK ***


*** ELMALI KEK ***

MALZEMELER:

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI MİNİK DOĞRANMIŞ ELMA
1 SU BARDAĞI KIRIK CEVİZ
1 SU BARDAĞI UN (TEPELEME)
1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU




YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Üzerine kabukları soyulmuş ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmayı ve cevizi ilave edip karıştırın.Elenmiş una kakao, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.Malzemenin üzerine ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Kalıbınızı yağlayıp , bir tutam şeker serpin (kekin yapışmaması için).Malzemeyi kalıba boşaltın.Önceden ılıtılmış fırında 160 derecede pişirin.Fırından aldıktan sonra keki ılıtın.Dilediğiniz gibi süsleyin.Çok nefis bir kekiniz oldu.Yiyenler tadına bayılacak.AFİYET OLSUN.

BEN ELMA, CEVİZ VE TARÇIN ÜÇLÜSÜNE BAYILIRIM.HELEDE KEKTE NEFİS OLUYOR.KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM.KEKİMİZDE HİÇ YAĞ YOK.AMA HİÇ KURU BİR KEK OLMUYOR.ELMANIN SUYU SAYESİNDE ÇOK LEZZETLİ OLUYOR.ARZUYA GÖRE MUTLAKA DENEMELİSİNİZ.


Hiç yorum yok: