2 Eylül 2007 Pazar

** YUMURTALI TAZE FASULYE SOTESİ **


İŞTE SİZLERE NEFİS BİR KAHVALTILIK ÖNERİSİ.TAM MEVSİMİ TAZE TAZE YAPIN YEYİN. KESİNLİKLE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.


** YUMURTALI FASULYE SOTE **

MALZEMELER:

500 gr. taze fasulye

1 baş soğan,5 adet küçük sivri biber

2 adet domates,2 diş sarımsak

2 kaşık kıyma,2-3 yumurta

2 kaşık yağ,tuz,pulbiber,karabiber,maydanoz

YAPILIŞI:

Önce fasulyeler ayıklanır,kırılır ve yıkanır.

Çok az su ile tencerede haşlanır.

Başka bir tencereye ince kıydığımız soğan,biber,sarımsak konulup 2 kaşık yağda sotelenir.(ben tüm yemeklerimde tereyağ ve sıvıyağı ortak kullanırım.çok lezzet katıyor yemeklere ikiside).

Sonra üzerine kıyma eklenir.birazda kıymayla kavrulur.

Kabukları soyulup,küp doğranmış domateslerde eklenir.

Haşlanan fasulyelerde tencereye atılır.tuz ve baharatlarda eklenir.

İnce kıyılmış maydanozu sakın ihmal etmeyin.kokusu ve rengiyle ayrı bir lezzet katıyor yemeğe.

Son olarakta yumurtaları kırıp,tencerenin ağzını kapatıyoruz.

Kısık ateşte yumurtalar pişene kadar fazla karıştırmadan pişiriyoruz.yemeğimiz servise hazır.

Özellikle çocuklarımız için çok sağlıklı ve besleyici bir besin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: