21 Eylül 2007 Cuma

** PIRTIK BÖREK **



*** PIRTIK BÖREK ***

MALZEMELER:

4 ADET YUFKA
3
YUMURTA
1
SU BARDAĞI
SÜT
125
GR. MARGARİN

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT VE TUZ

ÜZERİ İÇİN: KAŞAR RENDESİ

İSTEDİĞİNİZ BİR İÇ MALZEME; (ben patatesli

yaptım)

YAPILIŞI:

Önce sosunu hazırlayalım:Yumurtalar,süt ve eritilmiş margarin çirpilir.
Ya
ğlanmış tepsiye önce 2 yufka rasgele yırtılarak konur.

Arasına malzeme şenir.

Üzerine diğer 2 yufkada yırtılır.

Kaşar rendesi serpiştirilir.

Sonra kare kare kesilir.

Hazırladığımız sos her tarafına gelecek şekilde dökülür.

175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
F
ırından çikip biraz ılınınca kestiğimiz yerlerden tekrar kesilir.

Soğumadan servis edilip afiyetle yenir.

Çok pratik ve nefis bir börek.ARZUYA GÖRE tavsiye olunur.


Hiç yorum yok: