18 Eylül 2007 Salı

*** İRMİK LOKMASI ***


*** İRMİK LOKMASI ***

MALZEMELER:
3
YUMURTA
6
YEMEK KAŞIĞI İRMİK
1
TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1
PAKET VANİLYA

KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ

ŞERBETİ İÇİN: 2 BARDAK ŞEKER,2BARDAK SU,YARIM LİMON

YAPILIŞI:
Önce
şerbeti hazırlayıp,soğumaya bırakın.
Yumurta
ve irmiği bir kapta çatalla çirpin.
Kabartma
tozu ve vanilya ilave edip tekrar çirpin.
Tavaya
yağ koyun.Yağ kızınca tatlı kaşigiyla karışımdan alıp,tavaya koyun.Karışım bitene kadar işleme devam edin.
K
ızaran lokmaları soğuk şerbete atın.
Ş
erbeti çekip ağırlaşan lokmaları servis tabağına alın.
Üzerine
Hindistan cevizi ve toz antepfıstığı serpin.


Gerçekten
çok lezzetli ve yapımı çok kolay bir tatlı.Ayrıca malzemelerde herkesin evinde bulunan cinsten.Şimdiden yapanlara AFİYET OLSUN.

Canımcım www.fatostuncay.blogcu.com arkadaşim beni sobeledi.
Te
şekkürler canım benim. İŞTE BU GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ:

ÖNCE SOFRANIN ORTASINA ŞÖYLE BİR PATATESLİ PIRTIK BÖREK


SONRA MİS GİBİ BİR TOYGA AŞI

ARDINDAN KEMİKLİ KOYUN ETİYLE YAPILMIŞ NEFİS BİR GÜVEÇ(tarifi vermeme gerek yok sanırım.herkesin bildiğinden eminim).

SON OLARAKTA FIRINDA YUFKALI MAKARNA.

Tabi bide RAMAZAN sofralarının olmazsa olmazları vardır.

Pide,hurma,salata,yoğurt,cacık,hoşaf v.s.Ama yemekten sonra kesinlikle şöyle bol köpüklü bir TÜRK KAHVESİ öneririm.ARZUYA GÖRE şiddetle tavsiye olunur.
SOFRALARINIZ BEREKETLENSİN.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: