14 Eylül 2007 Cuma

** HAŞHAŞLI ÇÖREK **

** HAŞHAŞLI ÇÖREK **

MALZEMELER:

1 KİLO UN,YARIM PAKET MAYA,ILIK SU,TUZ

İÇ MALZEME: 1 KASE DÖVÜLMÜŞ HAŞHAŞ,SIVIYAĞ

ÜZERİ İÇİN:YUMURTA SARISI VE SUSAM

Önce haşhaşları tavada kavurdum.Sonra kahve makinasında çektim.Böylece mis kokulu haşhaşlarım oldu.Bir kaseye aldığım haşhaşlara, üzerini örtcek kadar zeytinyağ koydumyice karıştırdım.İç malzemem hazır.

İsterseniz peynirli,kıymalı,patatesli,cevizli v.s. Her türlü malzeme kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:

Önce hamuru ılık su ile yoğurun.1 saat mayalandırın.Mayalanan hamuru bezelere ayırın.Unlanmış tezgahta bezeleri ın.Üstüne her tarafını kaplıycak şekilde malzemesi koyun.Kenarından rulo olcak şekilde sarınki ucundan ters istikametlere doğru bükün(simit yapar gibi).Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpin.200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.Küçük küçük kesip servis edin.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: