13 Eylül 2007 Perşembe

*** ERZURUM ÇORBASI ***

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM. ALLAH TEKRARINI NASİP ETSİN. BU MÜBAREK AYI EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİRİZ İNŞALLAH.

ÇORUM’da Ramazana özel gelenekler vardır.Her sahurda mutlaka mayalı yapılır.Yanınada hoşaf.Her iftardada mutlaka ÇORUM MANTISI yenir.Ramazana 1 hafta kala tüm konu komşu toplanır.Mantılar bükülür,kızartılır ve Ramazana hazır edilir.Daha sonra mantı pişirip yayınlıycam.Şimdi en az onun kadar lezzetli bir çorbam var.Bu çorbayi yiğenim ÖZLEM üniversitede okurken Erzurumlu bir arkadaşindan ögrenmis.Bizede ögretti.O gün bu gündür sürekli yaparım.Vazgeçilmezler arasındadır.Çok lezzetli olduğu için bizim evde sık yapılan ve tüketilen bir çorbadir.Tam iftar sofraları için ideal.Tavsiye ediyorum.Denemelisiniz.


*** ERZURUM ÇORBASI ***

MALZEMELER:

Köftesi için: 200 gr.Kıyma,tuz,karabiber,kimyon,un

2 bardak erişte(kendi elcağızlarımla kestim)
1
baş soğ
an
2
kaşik ya
ğ
2
kaşik
salça
1
tatlı kaşigi toz et
bulyon
Tuz
,pul biber,yeterince su

YAPILIŞI:

Önce köftelerimizi hazırlayalım:
K
ıyma,tuz,karabiber,kimyon,1 tatlı kaşigi un iyice yoğrulur
.
Bir
tabağa un serpilir.Minik minik yuvarlanmış köfteler

taba
ğa alınır.Tabak şöyle bir sallanır.Köfteler una bulanır
.
Tencereye
minik kıydığımız soğan alınır.Yağla(tereyağ ve zeytinyağ karışımı) kavrulur.Salça ve suyu eklenir.Su kaynayı
nca
köfteler
atılır.Tuzu,biberi ve et bulyonu katılır.Köfteler biraz pişince erişteler ilave edilir.Kısık ateşte güzelce pişirilir.

Çorbamiz servise hazır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp,servis edilir.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: