3 Eylül 2007 Pazartesi

** CIZLAK ( KREP ) **

** CIZLAK ( KREP ) **


MALZEMELER:

2 yumurta

2 su bardağı ılık süt

2 su bardağı ılık su

1 küçük çay bardağı sıvıyağ

Yarım paket yaş maya

Tuz

Aldığı kadar un

Yağlamak için tereyağ

YAPILIŞI:

Tüm malzeme güzelce çırpılır.Cıvık ve akıcı bir hamur olcak.

Yarım saat dinlendirilir.Sonra kızgın tavaya kepçeyle dökülür ve yuvarlak oluşturulur.

Tavaya döküldüğü anda cız diye bir ses çıkarır.Adı ordan geliyor.

Sonra arkalı önlü pişirilir.Üzeri göz göz olur.

Sonra tereyağla yağlanır.

Cızlağa, akıtma yada krepte deniyor.

Gerçekten çok güzel bir lezzet.Bizim canavarlar bayılıyor.

Günümde misafirlerime yapmıştım.sizlerle paylaşmak istedim.

ARZUYA GÖRE mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: