25 Ağustos 2007 Cumartesi

*** REVANİ ***

*** REVANİ ***

MALZEMELER:

3 YUMURTA

3 KAHVE FİNCANI ŞEKER

3 KAHVE FİNCANI İRMİK

3 KAHVE FİNCANI UN

1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ YADA ERİMİŞ MARGARİN

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN: BOL HİNDİSTAN CEVİZİ

ŞERBETİ İÇİN:

3 SU BARDAĞI ŞEKER

4 SU BARDAĞI SU

ÇEYREK LİMON SUYU

YAPILIŞI:

Tüm malzeme çırpılır.Yağlanmış tepsiye dökülür.

175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Fırından alınır.Revanimiz ılıyana kadar şerbeti hazırlanır.

Daha sonra revani 4 parça halinde dilimlenir.( bu şekilde şerbetini dökerseniz daha iyi çekiyor).

Üzerine şerbeti dökülür.

Bolca hindistan cevizi serpilir.

Kare kare dilimleyip, servis edebilirsiniz.(TARİF OKTAY USTADAN).

AFİYET OLSUN. KOLAY GELSİN.


Hiç yorum yok: