20 Ağustos 2007 Pazartesi

** İSLİM KEBABI - MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI **




İŞTE MUHTEŞEM ÜÇLÜ.İSLİM KEBABI,MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI VE YANINA SEMİZOTLU CACIK.



*** İSLİM KEBABI ***

MALZEMELER:
4 ADET UZUN VE DOLGUN KEMER PATLICAN

2 ADET DOMATES,2 ADET BİBER

KÖFTESİ İÇİN:

300 GR. KIYMA,1 ADET YUMURTA,1 BAŞ SOĞAN,3 DİŞ SARIMSAK,TUZ ,PULBİBER,3 KAŞIK GALETA UNU.

SOS İÇİN:

2 KAŞIK SALÇA,TUZ ,PULBİBER,KARABİBER,KİMYON.


YAPILIŞI:

Öncelikle köftelik malzemelerimizle köftelerimizi

hazırlıyoruz.patlıcanların kabuklarını şerit şeklinde soyup,boylamasına ince ince şeritler halinde kesiyoruz.(1 patlıcandan 6 şerit çıkıyor).bunları kızgın yağda güzelce kızartıyoruz.düzgün bir yere alıp,uç kısmına köfte koyuyoruz.patlıcanı uç kısmından başlayıp güzelce sarıyoruz.açılmaması için kürdan saplıyoruz.daha sonra üzerine domates ve biber batırıyoruz.(bu arada köftelerde kızarmış olcak).patlıcanlarımızı bir borcama diziyoruz.üzerine sos malzemeleriyle hazırladığımız sosumuzu gezdiriyoruz.180 derece fırında üzerlerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişiriyoruz.

*****************************************************************************

*** MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI ***






MALZEMELER

2 BARDAK BULGUR

1 BARDAK YEŞİL MERCİMEK

1 BAŞ SOĞAN

2 KAŞIK YAĞ,TUZ,PULBİBER

4 BARDAK ET SUYU


YAPILIŞI:

Önce mercimekler haşlanır.tencerede soğanlar sotelenir.üzerine et suyu eklenir.su kaynayınca bulgur ilave edillir.tuzu ve biberide eklenir.bulgur pişipte suyunu çekmeye başlayınca haşlanan mercimekler ilave edilir.piştikten sonra 15 dakika demlendirilir.


Hiç yorum yok: