9 Ağustos 2007 Perşembe

*** ÇARPI KURABİYE ***



*** ÇARPI KURABİYE ***


MALZEMELER:

1 paket yumuşak margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 yumurta

1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

6 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao


YAPILIŞI:

Kakao hariç tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.

Hamurdan 1 avuç kadar ayrılır. Bu ayrılan hamura kakao katılıp,yoğurulur.

Sonra hamurdan küçük parçalar alınıp,yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.

Kakao eklenen hamurdan iki avuç arasında minik şeritler yapılıp,kurabiyelerin üzerlerine çarpı işareti konur.

175 derecede, üzerleri beyaz,altları biraz pembeleşene kadar pişirilir.

İŞTE SİZLERE GÜZEL BİR TARİF.ÇAYIN YANINA MUTLAKA DENEYİN.




DİĞER KURABİYE TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

Hiç yorum yok: